Alarmi

Instaliran alarmni sistem umanjuje šansu za provalu i nastanak štete u štićenom objektu. Čak i ako alarmni sistem ne spreči lopova da uđe u štićeni dio objekta, sigurno je da će ga sprečiti da se tamo dugo zadrži tako da će pričinjena šteta (ukradena imovina) biti svedena na minimum, jer dok sviraju alarmne sirene, policija je sigurno već na putu ka objektu. 
Najviše instaliranih alarmnih sistema posjeduje magnetne kontakte na vratima, detektore pokreta, unutrašnje i spoljne sirene. Najbolje rešenje je da svi spoljni prilazi tj. potencijalna mesta ulaska u štićeni prostor budu obezbjeđena magnetnim kontaktima koji reaguju na otvaranje.

Senzori loma stakla se takođe preporučuju u kombinaciji sa magnetnim kontaktima. Spoljne IC barijere takođe spadaju u detektore kojima se štite spoljni dijelovi objekta. Detektori pokreta ne bi trebali biti primarna sredstva detekcije zato što oni reaguju tek kad je neko već ušao u štićeni prostor.
Recode d.o.o. nudi opremu kanadskog proizvođača Paradox, jer pruža najprihvatljiviji odnos cijena/kvalitet.
Paradox je svjetstki poznat i priznat proizvođač alarmnih sistema i prateće opreme. U zavisnosti od vaših potreba možete sklopiti sistem zaštite koji Vam najvise odgovara. Jednostavna integracija sa sistemima video nadzora.

Prednosti Paradox opreme su višestruke. Već decenijama se ovi sistemi razvijaju i našli su široku primenu, od manjih objekata (stanovi, kuće, prodavnice...) , sve do velikih objekata (banke, poslovni objekti ...) kako u svetu tako i kod nas.

Bez obzira da li se radi o malim, srdnjim ili velikim objektima, Recode d.o.o. nudi kompletna rešenja alarmnih sistema.
Vršimo procjenu ugroženosti objekta i projektovanje protivprovalnih sistema svih veličina kao i integraciju drugih sistema tehničke zaštite sa protivprovalnim sistemom. Projekte izrađujemo u skladu sa svim domaćim i evropskim standardima.